Energy, Life & Food

Het consult

Hoe een eerste consult verloopt is afhankelijk van de reden van je bezoek. We starten altijd met een gesprek over de aanleiding van je bezoek. Waar wil je aan werken? Wat is je doel?

Vervolgens bekijken we samen wat de vervolgstappen kunnen zijn. Hoe kun je op weg naar je doel? Ik kan je begeleiding en verschillende tools aanbieden. Ook kan ik je ondersteunen bij het vinden van ontspanning en meer rust in jezelf wanneer dit je kan helpen.

Voeding zie ik in de breedste zin van het woord. Voeding is niet alleen dat wat je eet. Het gaat over alles wat je als mens tot je neemt. Het betreft je sociale leven, je werk, je vrije tijd. Welke keuzes maak je voor jezelf? Al deze factoren voeden je en hebben invloed op jou.

Vervolgens kunnen we de volgende technieken/ methoden inzetten:

 • Coaching
 • Meditatie
 • Voeding (natuurlijke voeding)
 • Healing/Reiki
 • Bachbloesemremedies

Wil je even een moment voor je zelf? Ontspanning met behulp van meditatie of healing, dan ben je ook van harte welkom.

Emotie eten

Speelt lijnen een rol in je leven? Eet je terwijl je geen trek hebt? Kun je soms niet stoppen met eten? Durf je niet te eten? Ben je bang om aan te komen?

En zo zijn er nog veel meer vragen te stellen.

Lijnen helpt niet, je eet wanneer je je vervelend voelt. Stress en negatieve gevoelens leiden tot ongezond eetgedrag en ongezond eetgedrag leidt veelal tot meer negatieve gevoelens.

Een zogenoemd crash dieet brengt tijdelijk een oplossing, maar de onderliggende oorzaak van je eetgedrag blijft ongewijzigd.

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in je eetgedrag in relatie tot je gevoelens. Wat zijn jouw triggers om te eten en waar komen deze vandaan? Het gaat hier niet over een gevecht en over wilskracht. Het gaat over bereid zijn te veranderen, te durven voelen en te accepteren.

Ik kijk graag samen met jou welke stappen je kunt zetten op je pad naar een gezonde relatie met eten.

Meditatie

Meditatie brengt je in het ervaren, in het zijn

Wij allen zijn de hele dag bezig met doen, met doelen behalen, met moeten. Wanneer we proberen hier minder mee bezig te zijn dan komt er vaak wel weer iets op ons af waardoor dit toch niet echt lukt. Dit kan zijn doordat anderen iets van ons verwachten of dat wij zelf vinden dat we aan een bepaalde verwachting moeten voldoen.

Meditatie geeft je de mogelijkheid om in het zijn te komen. Gewoon er zijn. Het helpt je om minder in je denken te zitten en geeft daar door de mogelijkheid om dichter bij je zelf te komen. De mogelijkheid je zelf te ervaren, zonder afgeleid te worden.

Vaak wordt er gedacht dat meditatie gelijk is aan ontspanning, dit is niet juist. Meditatie is het beoefenen van opmerkzaamheid. Je hebt voortdurend aandacht voor dat wat zich op het moment voordoet. Dit betekent dat je aandacht niet uitgaat naar wat er is gebeurt of wat er zo, straks of volgende week gaat gebeuren. Je aandacht is bij het nu, dat wat jij op dit moment ervaart.

Doordat meditatie je in het ervaren brengt, kan het je de mogelijkheid bieden om opnieuw of beter met jezelf en de wereld om je heen in verbinding te komen.

Meditatie ondersteunt:

 • de lichaamsregulatie (hartslag, ademhaling)
 • je emotionele balans
 • je flexibiliteit in situaties waarin je je bevindt
 • je inzicht, de werkelijkheid zien zoals deze nu voor jou is
 • je empatisch vermogen
 • afstand tot gevoelens (niet spontaan worden meegesleept in dat wat een situatie bij jou oproept)
 • je gewaar zijn van lichaam en hart (liefde, emoties)
 • het geheel waarnemen (niet alleen jezelf, maar ook de ander)

Ik zet meditatie in als onderdeel van de behandeling, daarnaast kan ik je ondersteunen bij het zoeken naar een wijze van mediteren die bij je past.

Ben je geinteresseerd in meditatie in groepsverband? Stuur een mail naar ingrid.klok@live.nl

Voeding

Voeding is de basis van onze gezondheid

Als je weet dat er in ons lichaam iedere seconde 100.000 chemische processen plaatsvinden, dan kun je je misschien enigzins voorstellen hoe complex en intelligent ons lichaam is. Goede voeding en voldoende beweging dragen bij aan het zo goed mogelijk laten verlopen van de processen in je lichaam.

Het is belangrijk dat je voeding bij jou past. Veel voedingsadviezen zijn gebaseerd op een concept dat uitgaat van een theorie dat iedereen gelijk is. Een dergelijke theorie gaat voorbij aan het feit dat er allerlei in- en extrne factoren zijn die invloed hebben op hoe jouw lichaam reageert op voeding.

Mijn aanpak is dat we samen uitzoeken welke voeding het beste bij jou persoonlijk past en wat voeding voor jou betekent. Jouw voedingstraject kan worden ondersteund door meditatie en/of coaching.