Energy, Life & Food

Wat past bij jou?

Heb je behoefte aan een kort advies, een moment van ontspanning, een steuntje in de rug of wil je aan de slag met iets dat meer tijd en aandacht vraagt? Misschien heb je al een indruk van wat je nodig hebt of wil je juist samen op zoek naar wat jou kan helpen.

 

We kunnen de volgende methoden inzetten:

 • Coaching
 • Meditatie
 • Voeding (natuurlijke voeding)
 • Reiki Ryoho
 • Bachbloesemremedies
 • Engelen Reading en Healing

Waar je ook voor kiest, het gaat altijd over jou.

Coaching

Ik loop graag een stukje met je mee op je pad. Wat is je werkelijke doel, waar wil je aan werken? Voor mij is in je eigen kracht staan belangrijk, deze positie maakt dat je je zelf meer ruimte geeft om er te zijn, te geven en te ontvangen. Specifiek heb ik ervaring op het gebied van werkgeluk en emotie eten.

Emotie eten

Speelt lijnen een rol in je leven? Eet je terwijl je geen trek hebt? Kun je soms niet stoppen met eten? Vind je het lastig om voldoende en gezond te eten?

Lijnen helpt niet, je eet wanneer je je vervelend voelt. Stress en negatieve gevoelens leiden tot ongezond eetgedrag en ongezond eetgedrag leidt veelal tot meer negatieve gevoelens.

Een zogenoemd crash dieet brengt veelal tijdelijk een oplossing, terwijl de onderliggende oorzaak van je eetgedrag ongewijzigd blijft.

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in je eetgedrag in relatie tot je gevoelens. Wat zijn jouw triggers om te eten en waar komen deze vandaan? Het hoeft hier niet te gaan over een gevecht en over wilskracht. Het gaat voornamelijk over bereid zijn te veranderen, te durven voelen en te accepteren.

Ik kijk graag samen met jou welke stappen je kunt zetten op je pad naar een gezonde relatie met eten.

Meditatie

Meditatie brengt je in het ervaren, in het zijn, in het nu.

We zijn vaak bezig met doen, met doelen behalen, met moeten. Wanneer we proberen hier minder mee bezig te zijn, dan komt er wel weer iets op ons af waardoor dit toch niet echt lukt. Dit kan zijn doordat anderen iets van ons verwachten of dat wij zelf vinden dat we aan een bepaalde verwachting moeten voldoen.

Meditatie geeft je de mogelijkheid om in het zijn te komen. Gewoon er zijn in het nu. Het helpt je om minder in je denken te zitten en geeft je daar door de mogelijkheid om dichter bij je zelf te komen. De mogelijkheid je zelf te ervaren, zonder afgeleid te worden.

Vaak wordt er gedacht dat meditatie gelijk is aan ontspanning, dit is niet juist. Meditatie is het beoefenen van opmerkzaamheid. Je hebt voortdurend aandacht voor dat wat zich op het moment voordoet. Dit betekent dat je aandacht niet uitgaat naar wat er is gebeurt of wat er zo, straks of volgende week gaat gebeuren. Je aandacht is bij het nu, dat wat jij op dit moment ervaart.

Doordat meditatie je in het ervaren brengt, kan het je de mogelijkheid bieden om opnieuw of beter met jezelf en de wereld om je heen in verbinding te komen.

Meditatie ondersteunt:

 • de lichaamsregulatie (hartslag, ademhaling)
 • je emotionele balans
 • je flexibiliteit in situaties waarin je je bevindt
 • je inzicht, de werkelijkheid zien zoals deze nu voor jou is
 • je empatisch vermogen
 • afstand tot gevoelens (niet spontaan worden meegesleept in dat wat een situatie bij jou oproept)
 • je gewaar zijn van lichaam en hart (liefde, emoties)
 • het geheel waarnemen (niet alleen jezelf, maar ook de ander)

Ik zet meditatie in als onderdeel van de behandeling, daarnaast kan ik je ondersteunen bij het zoeken naar een wijze van mediteren die bij je past.

Ben je geïnteresseerd in meditatie in groepsverband? Stuur een mail naar ingrid.klok@live.nl

Voeding

Voeding is de basis van onze gezondheid.

Als je weet dat er in ons lichaam iedere seconde 100.000 chemische processen plaatsvinden, dan kun je je misschien enigzins voorstellen hoe complex en intelligent ons lichaam is. Goede voeding en voldoende beweging dragen bij aan het zo goed mogelijk laten verlopen van de processen in je lichaam.

Het is belangrijk dat je voeding kiest die bij jou past. Veel voedingsadviezen zijn gebaseerd op een concept dat uitgaat van een theorie dat iedereen gelijk is. Een dergelijke theorie gaat voorbij aan het feit dat er allerlei in- en externe factoren zijn die invloed hebben op hoe jouw lichaam reageert op voeding.

Mijn aanpak is dat we samen uitzoeken welke voeding het beste bij jou persoonlijk past en wat voeding voor jou betekent. Jouw voedingstraject kan worden ondersteund door meditatie en/of coaching.

Reiki Ryoho

Een methode van de Japanse genezer  Mikao Usui, waarmee door middel van overdracht via de handen het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleerd. Reiki maakt gebruik van de universele energie en is een zachte vorm van healing die zeer ontspannend en verlichtend voor je kan werken.

Bachbloesem remedies

Edward Bach, bevlogen arts en bacterioloog ontdekte in de jaren ’30 van de vorige eeuw dat bepaalde soorten bloesems evenwicht brengen in de menselijke geest. Bach bloesems zijn vloeibare planten extracten. Edward Bach ging er vanuit dat als een mens zich niet gelukkig voelt er na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan. De positieve eigenschappen van de remedies kunnen jouw negatieve gemoedstoestanden ombuigen. Samen stellen we de voor jou op dat moment meest geschikte mix samen.

Engelen Reading en Healing

In afstemming op de liefdevolle energie van de Engelen ontvang je een card reading of healing. Lees meer hierover onder het onderwerp Engelen in het menu boven aan deze pagina.